Алгинат превръзка за налягане язва на облеклото

- Feb 22, 2019-

Налягане язва постановка

Ⅰ период: кожата е пълна, еритема се появява, след декомпресия на цвета на кожата бързо не може да върне към нормалното, но също така може да се появи под налягане местни избелване, подуване, топлина, появата на твърд възел или бучка.

Ⅱ етап: епидермиса, дори дълбоко и дермата компресия части на кожата щети, язва по-повърхностни, или проявява като мехури.

Ⅲ период: цялата слой на кожата щети, включително увреждане на подкожната тъкан или некроза, може да бъде удължен до по-ниски фасция, но не прониква. Ⅳ: тъкан щети, некроза на тъканите или увреждане на костния, тъкан, мускул или сухожилие, придружени или не е придружен от целия слой на кожата загуба.

Ролята на обличане на натиск язви

1, бавно decompression язва сайт налягане;

2, може да забави появата на усложнения, свързани; 3, използването на превръзки за рани, за да създадете кислород, леко кисел, влажна среда, благоприятстваща да зарастване на рани.

1

Дресинг класификация

Тънки филми, вода колоиди, Хидрогел, пяна, алгинат соли, биофилми, фармацевтични мембрани, силиконов каучук и интерактивни мокър рана превръзки и др.

Прилагане на обличане на налягане, язва сестрински ⅰ налягане рани: прозрачни тънък филм превръзки или тънка вода колоиден превръзки са достъпни. Този период на компресия сайт има временен кръв обращение разстройство, тъканна хипоксия, малки артериални реактивен дилатация, местни задръствания, но целостта на кожата не е унищожен, за обратими промени, като своевременно отстраняване на болестотворните причини, може да предотврати развитието на налягане рани. Тази фаза избира тънък филм превръзка или тънка вода колоид, която е поставена в костите издатина сайта да намали механично триене.

В допълнение прозрачните превръзката също е полезно да се наблюдава процеса на промяна на налягането язви. Ⅱ период налягане язви: може да изберете вода колоидно клас, пяна превръзка. За неповредени местни малки мехури можете да изберете прозрачна превръзка външни стикер. За големи мехури могат да бъдат дезинфекцирани след пункция изпомпване, с тънка вода колоидно превръзка или филм дресинг външни паста.

За повърхностни раната с частично увреждане на кората на основата на раната е червен и стичане е по-малко, в този момент на гранулационна тъкан започва да се оформя и тънка вода колоидно превръзка може да се използва за външни паста. Ⅲ-ⅳ период налягане рани: по това време раната има голям брой на стичане гноен секрет и некротична тъкан, сериозно може да предизвика сепсис. Преди да използвате превръзка, компетентният лекар трябва да бъде помолен да определи дали първото дебридман се изисква въз основа на размера на некротична тъкан. Основата на раната е черен или жълт мърша, минус стичане по-суха, можете да изберете Хидрогел клас, като дебридман лепило, разтваряне, омекване некроза на тъкан, за да се постигне ролята на самостоятелно разтваряне debridement.

Когато са налице признаци на инфекция в раната, червени, подути, горещ, болезнени, повишена стичане, миризма, периферна кръв левкоцити възход, могат да следват заповедите на лекаря да напусне проби за тестване и според лекаря медикаментозно лечение.

Предпазни мерки при използване на обличане

1, вода колоидно превръзка не се препоръчва за тежка инфекция, кост сухожилие експозиция и стичане на много рани;

2, вода колоидно превръзка и раната стичане след контакт да образуват гел, при отваряне на раната превръзка може да се види подобно на гнойни вещества, придружен от специална миризма, понякога появата на видими цветен промени и разширяване явление, което е дресинг, самият материал и ексудат в протеин разлагането на Съвместния образуването на материала и мирис;

3, повърхностно на целият слой на увреждане на раната, има голям брой ексудат рани, кухини и синусите, инфекция и кървене рани могат да бъдат употребявани алгинат превръзки, но не адвокат за суха рани и струпясване ликвидация;

4, свръхрастеж на гранулационна тъкан и голям брой стичане рана, може да изберете пяна, дресинг, използването на своя мощен стичане абсорбционния капацитет да поддържа местни влажно почистване, с помощта на Еластични бинтове да инхибира хиперплазия на гранулационна тъкан; 5, запази раната влажни и сухи околните кожата, за да се избегне прекомерното често замяна на обличане да се отразят на ремонт на раната; Той също трябва да се основава на окачествяването на налягане рани, размера на раната, на отсъствието на инфекция, размерът на секреция, степента на болка, състоянието на околните кожата, положение на пациента и др., изберете различни видове превръзки.