Алгинат превръзки могат да абсорбират до 20 пъти собственото си тегло за оптимално зарастване на рани

- Aug 21, 2020-

Аристократи видове рани могат да засегнат болните пациенти с диабет или тези с хронична венозна недостатъчност. Тези рани, които се развиват поради неадекватно кръвоснабдяване, изискват незабавно лечение, за да се предотврати тяхното заразяване или увреждане на вашата тъкан, кости или мускули. В тежки случаи гангрена може да се установи, ако язвите не се лекуват. Раните като язви под налягане, диабетни язви и венозни язви могат да бъдат лекувани безопасно и ефективно с алгинат превръзка.

Какво е алгинат превръзка?

Алгинат превръзки са абсорбиращи рани грижи продукти, които съдържат натриеви и калциеви влакна, получени от водорасли. Те идват под формата на плоски превръзки, които могат да бъдат поставени върху открити язви и въжени превръзки, които се използват за опаковане на раната, които абсорбират течности и стимулират заздравяването с язви под налягане, диабетни язви на краката или венозни язви. Индивидуалната превръзка е в състояние да абсорбира до 20 пъти собственото си тегло. Тези превръзки, които са лесни за употреба, се оформят до формата на раната, което помага да се гарантира, че те абсорбират правилно оттичане на раната. Това също така прави тези превръзки идеални за използване при язви в области, които са трудни за обличане, като токчета и сакрални области.

Как работят алгинат превръзки?

Алгинат превръзки са сухи, когато първоначално се поставят върху отворена рана и стават по-големи и по-гел-подобни, тъй като те се вливат в течности. Това помага за изчистване на раната, предотвратява я да изсъхне, и го предпазва от вредни бактерии, което помага за намаляване на риска от инфекция. Тези превръзки също така спомагат за растежа на нова кожа по време на процеса на зарастване на рани, като гарантират, че зоната на раната остава влажна. Това насърчава естествените разпилване чрез ензими, които допълва грижата за раната, предоставена от раната грижи практикуващите в клинична обстановка. Процесът на дебридамент премахва мъртва или повредена кожа, насърчаване на по-здравословна рана среда, която подпомага заздравяването на рани.

Алгинатът превръзки също може да помогне на раните, които кървят. Калцият в тези превръзки помага за стабилизиране на кръвния поток, което забавя кървенето.

Съвети за използване на алгинат превръзки

Имайте предвид, че алгинат превръзки са предназначени за употреба при източване на рани или рани с прекомерно количество течност. Те не трябва да се използват при рани, които имат много малко дренаж или могат да ги изсъхнат, което забавя процеса на оздравяване. Въпреки че алгинат превръзки обикновено поддържат рани влажни за по-бързо изцеление, те трябва да образуват гел, за да го направят. В някои случаи този гел не се образува, което увеличава риска от превръзка към кожата и да причини дразнене или увреждане.