Клинично приложение Правила за превръзка на калциев алгинат

- Jan 15, 2019-

Клиничен обхват на употреба

Служба за спешна помощ; Лечение на ексудат и локална хемостаза.

Неврохирургия, отделение за сестрински грижи, дерматология; средно тежък ексудат и рана с кухина, рани, пролежки и др.

Ендокринология: Диабетична рана на крака, вена на долните крайници, рана на артериална язва

Хирургия: Рана след абдоминална и гръдна хирургия, абсцес и дренажна рана.

Отделение на изгаряне: Горене Раната на кожата и огнеупорна рана. Анус, отоларингология: синусни рани като анус фистула и носова кухина

36

Описание на продукта Алгинатната превръзка в момента е една от най-модерните медицински превръзки.

Алгинатната превръзка В основния си компонент е алгинат, представлява полизахарид, извлечен от въглехидрати от водорасли, за вид целулоза.

Алгинатни медицински превръзки, високо абсорбираща функционална превръзка за рани, състояща се от алгинат, е полимерен материал, който няма токсичност за човешкото тяло и може да се използва.

Висока абсорбция на влага: алгинатните медицински превръзки абсорбират в 15 пъти количеството течност, еквивалентно на собственото им тегло.

Кръвоспиращо: алгинат Медикаментозни превръзки Контакт Раната на просмукването освобождава ca2 +, може да стимулира образуването на протромбинов активатор, ускорява хемаглутинационния процес.

Транзакционен пол: Абсорбция на ранен ексудат и просмукване на калций и натриев йонен обмен в повърхността на раната, за да се образува определен мрежест гел, за да може раната да създаде благоприятна за тъканния растеж на микросредата (микро-киселинна, анаеробна или хипоксичен, умерено влажен)

Насърчава заздравяването на рани: леко киселата, анаеробна или хипоксична, умерено влажна среда на раната подпомага освобождаването на растежни фактори, стимулира клетъчната пролиферация, подобрява регенеративната способност на епидермалните клетки и клетъчното движение и насърчава заздравяването на раните.

бактериостатичен:

1. добре запечатване, така че раната и външни бактерии;

2 вредни бактерии се фиксират вътре във влакната, ефективно да инхибират разпространението на вредни бактерии и да намалят вероятността от контакт с раната;

3 влажна, леко кисела среда е благоприятна за ролята на неутрофили, повишаване на местната способност за стерилизация, намаляване на честотата на инфекцията.

Намаляване на местната болка: повърхностният хидрогел ефективно защитава нервните окончания, избягва външната стимулация, не е лесна за адхезия, лесно се отстранява, намалява болката в раната.

Намаляване на образуването на белег: защото няма дразнене на малките жълти косъмчета, няма увреждане, така че образуването на белег е по-малко.

Предимства на продукта:

1 мощна и бърза способност за абсорбиране на ексудат

Образуването на гел може да задържи раната влажна и не залепваща рана, защитава изложените нервни окончания, за да намали болката

Насърчава зарастването на рани;

Може да бъде биоразградим, добро екологично представяне; Намалява образуването на белези