Обсъждане на приложението и фиксиращия метод на медицинската прозрачна превръзка при фиксиране на интравенозната игла

- Oct 10, 2018-

Широкото приложение на интравенозна вътрешна игла намалява болката на пациента, от една страна, и подобрява ефективността на сестринската работа от друга. Обаче, ако фиксираната грешка при манипулиране на прозрачната превръзка доведе до невалидна фиксация на оставащата игла, това ще намали комфорта на кожата на периферната вена на мястото на пункция на иглата, ще увеличи често разходите на пациента и ще рестартира вътрешната игла в краткото Терминът ще увеличи болката на пациента и ще загуби работната сила на медицинската сестра.

За да се намали честотата на заместване на превръзката и вътрешната игла, да се подобри комфорта на пациентите и да се подобри качеството на кърменето, авторът проучва фиксирания метод за прозрачно обличане в групи, който е описан по-долу.

1.2 Методи 1.2.1 Методи за прилагане интравенозна инфузия членове на екипа унифицирано обучение, често пребиваващи успех на пункция на иглата, A, B, C, D група пациенти прозрачна превръзка (3 M) фиксиран метод за "напрежение паста + форма", "напрежение паста + не-пластмасова форма "," без напрежение паста + форма "и" без напрежение паста + не-пластмасова форма. "Напрежението паста се отнася до прилагането на фиксирана постоянно игла не се прилага никакво напрежение, за да се избегне херметичност на превръзката, пластмасата се отнася за фиксираното приложение, незабавно с притискане на ръцете иглата на катетъра и ръкохватката на иглата.

34

1.2.2 Методът за оценка сравнява времето за замяна на четирите групи превръзки (поява на флуид на преливане или превръзка в точката на пункция се заменя), времето на задържане на оставащата игла (сериозно изтичане на пунктурната точка, сериозно зачервяване и подуване). на точката на пункция, отстраняването на оставащата игла, запушалката, изтичането на течността и т.н. Системата е разделена на субективния резултат на пациента) и така нататък. Подмяната на превръзката и подмяната на оставащата игла се извършват от сестрите в отдела при условие на двойна слепота.

Първата замяна на прозрачното време на обличане, замяната на обитаващото време на иглата и комфорта на пациента се проследяват съответно от изследователите.

1.2.3 Статистически метод, използващ SPSS13.0 софтуер за въвеждане на данни, използване на F тест, проверка на вода Huai α = 0.05.

2 се получават четири групи от времето за смяна на превръзка, време на задържане на иглата и пункция на пациента

Оценката за комфорт на място се сравнява, както е показано в таблица 1.

3 Обсъждане на 3,1 периферна вена, в която е разположена иглата с прозрачно фолио на приложението със статично С популяризирането на пулсовата игла, все повече внимание се обръща на проблемите, свързани с използването на иглата на периферната вена, като вида на превръзката, фиксираната игла. техника на обличане, честота на подмяна на обличане и т.н., която се превърна в гореща точка на дискусията. Видовете периферни венозни превръзки са различни, но най-често се използва прозрачна превръзка. Използването на прозрачна превръзка, за да може да се фиксира периферна вена в същото време, може да се наблюдава по-добре състоянието на кожата на мястото на пункция, за да се постигне целта на дълго време на задържане. Много проучвания са заключили, че времето на задържане на иглата на периферната вена трябва да бъде в рамките на 96h [2] или не повече от 7d, докато някои проучвания показват, че продължителността на времето на задържане на иглата на периферната вена не е необходима, стига да не възникват усложнения, времето на задържане може да бъде съответно удължено [4].

През този период ефективното фиксиране на обитаващата игла става в центъра на вниманието, а фиксираната техника на прозрачна превръзка става ключ. 3.2 Прозрачна превръзка, използваща лепило без опън и пластмасова форма на предимството на приложението, за да повлияе на изпаряването на потта, лесно да предизвика контактен дерматит в съблекалнята [5]. Клиничните наблюдения показват, че основните причини за подмяната на превръзката са ръбът на превръзката, просмукването на пункционната точка, зачервяването и подуването на мястото на пункция, което е предимно ръбът на превръзката. Без напрежение паста може да направи прозрачна превръзка и кожата между липсата на напрежение, прозрачна превръзка и кожата по-здраво комбинирана, така че кожата да е в най-близко до естественото състояние, да намали дискомфорта, да подобри комфорта на мястото на пациента. Резултатите от това изследване показват, че използването на свободно лепило, когато прозрачната превръзка е фиксирана, може ефективно да намали степента на пресоване на превръзката, като по този начин се намали честотата на заместване на превръзката. В допълнение, основните причини за заместването на обитаващите игли са течността за просмукване на мястото на пункция, зачервяването на устната кухина, запушващата тръба, дегазификацията, флогистиката, подкожната течна ексудация и т.н. на ексудация и просмукваща течност в мястото на пункция е по-голяма. Вътрешната игла на катетъра и ръкохватката на иглата са оформени, така че иглата за задържане и прозрачната превръзка имат по-голяма площ на адхезия, играят по-добър фиксиран ефект, намаляват скоростта на дегазиране и изтичане на мястото на пробиване, като по този начин удължават времето на задържане на игла. Основната причина за намаляване на комфорта на кожата в мястото на пункция е стегнатостта на кожата, зачервяване, подуване, топлина, болка, сърбеж и т.н. Методът на безшевно лепило и пластмасова форма се използва, за да се направи мястото на залепване не стегнато, което ефективно подобрява комфорта на пациента.

Резултатите от това проучване показват, че има статистически значими разлики в времето за замяна, времето на задържане и комфорта на пациента на четирите групи (Р <0.01), а="" група="" с="" е="" значително="" по-добра="" от="" другите="">

За да обобщим, фиксираната техника на прозрачна превръзка на иглата в периферната вена е да се избере лепило + форма, която може да удължи времето за смяна на превръзката, времето за смяна на оставащата игла и да подобри комфорта на кожата. на мястото на пункция на пациента. Алгинатни превръзки, водни колоидни превръзки, аноректални превръзки, превръзки за диабетични крака, превръзки под налягане, превръзки за пик, хемостатични превръзки, търговци на функционални превръзки, превръзки за рани, изкуствена кожа, прозрачни превръзки, превръзки, хирургически превръзки, превръзки с цезарово сечение, превръзки с цезарово сечение , бебешки стикери за пъпна връв, антиплъзгащи превръзки, бронята, минимално инвазивни превръзки,

Анус-фистула дресинг-юнг Hing Медицински