Избор на алгинатна превръзка в рана от тип дупка

- Feb 28, 2019-

Синусът е сляпа тръба, водеща до повърхността на тялото, образувана от дълбоки тъканни лезии, вътрешната стена на която е възпалителна гранулационна тъкан или епителни клетки, обградени от фиброзна тъкан.

Повечето от неспецифичната инфекция на дълбоките тъкани, задържането на дълбоки чужди тела в раната или образуването на вродена инфекция на лезията. Синусната рана винаги е била по-труден проблем в клиниката и е труден момент в клиничната сестринска работа. Методите за клинично лечение обикновено използват йодоформни превързочни ленти, като пълнеж и марля, памучно третиране, тази традиционна пропускливост на раната е много лесно да се дехидратира суха, за да се постигне локално сушене, краста, да се предотврати инфекция за целта (сухо зарастване), промяна на превръзка и рана адхезия, не само лесно да причини раната отново механична загуба, болка,

И времето за изцеление е дълго, което носи голяма болка и неприятности на тялото и ума на пациента.

1

Алгинатните превръзки имат следните характеристики:

1, добра дишане, нетоксичен, не дразнещ, без антиген.

2, както механична компресионна хемостаза, така и насърчава ефекта на коагулацията.

3, може да намали загубата на вода, сол и хранителни вещества.

4. Ограничете растежа и размножаването на бактериите на раната.

5, така че раната да се поддържа влажна среда, благоприятна за епителен растеж.

6, лесен за носене и употреба

Ето защо, тя се използва широко при пълнене на синусов тракт, а литературата за алгинатната превръзка за лечение на неустойчиви синусни рани се съобщава, за да се осигури основа за клинично пълнене на синусите.