Избор на алгинатни превръзки след перианална хирургия

- Feb 20, 2019-

Anus fistula и perianal abscess са най-честите и често срещани перианални заболявания в ануса и поради особеностите на физиологичната структура на ануса, локалната анусна рана е отворена след перианална хирургия. Възприемчиви към фекално замърсяване и инфекция, заздравяването е бавно. Местното кръвообращение на перианала е в изобилие, раната е предразположена към кръвоизлив, ексудатът е много, засяга заздравяването на раните, така че е много важно да се избере подходящата превръзка за промяна на местната медицина.

Традиционните методи включват седяща вана, марля, марлен пълнеж и други методи, играе ролята на локална компресионна хемостаза. Въпреки това, този метод има дълъг ход на болестта, и марля и други превръзки имат ограничена абсорбция и просмукване капацитет, поставени в раната бързо изсъхне, отново при промяна на лекарството ще влоши болката на пациента и повторно нараняване. и марля превръзка плънка рани пациенти ще се появи силно чувство на чувство и чувство за нарастване, което води до дискомфорт на пациентите.

Алгинатната превръзка е вид мокра превръзка, която се използва при рани от налягане, синусово пълнене и анус фистула след операция. Тъй като перианалният подкожен нерв и кръвоносните съдове са относително богати, така следоперативната болка е по-чувствителна, алгинатната превръзка може да направи раната във влажна среда, да намали стимулацията на нервните окончания, като по този начин намалява локалната болка.

1

Мократа среда е благоприятна за образуването на ракови епителни клетки, така че раната не преминава през общия процес на краста и естественото излекуване, а лечебната скорост е 1 пъти по-бърза от сухата среда. Избягвайте излагането на нервните окончания на раната, дехидратацията и стимулирането на някои възпалителни вещества, за да постигнете ефект на облекчаване на болката, така че заместването на алгинатната вълна, когато пациентът няма болка и липсва лепкава рана. Мокрите среди също могат да поддържат клетъчното оцеляване, което им позволява да освобождават растежни фактори и да регулират и стимулират клетъчната пролиферация.

Алгинатната вълна отделя натриевия алгинат от чистите естествени кафяви водорасли, а калциевите алгинатни влакна се произвеждат от мокър текстил. Той е богат на маноза ацеталдехид и калциеви йони, чрез пълното заместване на калциево-натриевите йони, образуването на влажен гел. Това полутвърдо вещество, подобно на гел, изолира раната от външния свят и образува затворена, атмосферна кислородна среда. Алгинатна превръзка - Гелът, образуван от вълната, може да предотврати дехидратацията на раната, образуването на рани от повърхностния слой на гела, раната има непрекъснат ефект на изчистване, поставена в раната след бързото адсорбиране на бактериите, микроорганизмите и некротичната тъкан, заключени в лепилото. Намалява стимулацията за дефекация, действа като карантина на фекалиите и избягва вероятността от две инфекции. В същото време, алгинатната превързочна вълна кара раната да поддържа определена влажност и температура, за да може зарастването на раната да създаде добра микросреда, за да подпомогне ранното заздравяване на раните.

Алгинатната превръзка - лентата покрива раната след контакт с раната, чрез йонен обмен с неразтворимия калциев алгинат в разтворим натриев алгинат, поради освобождаването на калциеви йони, като коагулационен фактор за участие в хемостаза, ускорява скоростта на хемостаза , Ето защо, алгинатната превръзка се използва, за да има добър хемостатичен дренаж след работа. Второ, неговото поглъщане е добро, може да абсорбира собственото си тегло 17-20 пъти повече от количеството на филтрацията.

За да обобщим, алгинатната превързочна вълна в плънката на ануса може да постигне добра хемостатична функция и дренаж, докато ускорява времето за заздравяване на раната. С кратък курс на лечение, добър лечебен ефект, бързо заздравяване и т.н., алгинатната превръзка се използва при постоперативно лечение на перианалния абсцес с висок комфорт и лесен за приемане от пациентите.