Някои предложения за това как да изберете превръзки за рани от налягане

- Feb 14, 2019-

Какво е рани от налягане?

Кой е предразположен към рани от натиск? Съгласно насоки за лечение на рани от налягане, издадени през 2014 г. от Европейската консултативна група за язви от язви (EPUAP) и Националната консултативна група по язви при натиск (NPUAP), раните в налягане са локално увреждане на кожата и / или подкожната тъкан, обикновено разположени в изпъкналата част на костта, причинена от натиск или налягане комбинирана сила на срязване. Язва на кожата под налягане е универсален проблем в рехабилитационното лечение и кърменето.

Според съответните литературни доклади, около 60 000 души умират всяка година от синдрома на рани от натиск. Склонните части на раните на натиск се срещат най-вече в костната издатина, където няма мускулна обвивка или тънък мускулен слой, липса на защита на мастната тъкан и често са под налягане: (1) Позицията в легнало положение е добра в тилната издатина, Скапуларен, лакът, гръбначен издутина, сакрална опашка, пета. (2) Страничното положение е добро в ухото, върха на рамото, лакътя, ребрата, бедрото, вътрешната и външната страна на колянната става и вътрешния и външния глезен.

(3) Положението на гърлото е добро в ухото, бузата, рамото, женската гърда, мъжките гениталии, гребена на илиака, коляното, пръстите на краката.

Факторите на чувствителност на раните на налягането на свой ред бяха намаление на двигателите, промяна на кожата и увеличаване на възрастта, така че дългосрочните лежени пациенти, пациентите с увреждане на гръбначния стълб и възрастните, особено възрастните пациенти, станали с високи рискови групи.

Чести ли са раните в налягането? Литературата показва, че честотата на раните в налягането в болниците е 3% ~ 14%, честотата на раните на натиск при пациенти с увреждане на гръбначния мозък е 25% ~ 85%, а 8% е свързана със смъртта, честотата на рани от налягане при пациенти с неврологични заболявания е 30% ~ 60%, а честотата на рани в хоспитализирани възрастни хора е 10% ~ 25%,

Коефициентът на смъртност при възрастни хора с рани в налягането се е увеличил 4 пъти повече от този при възрастни хора, които не са имали рани на натиск, а смъртността от незаразена рана е 6 пъти по-висока от тази при зарастване на рани.

В литературата се съобщава, че 23% от раните на нозокомиалното налягане са свързани с хирургична намеса, честотата на раните на налягането при хирургични пациенти се увеличава с удължаването на времето за операция, времето на работа от повече от 2,5 часа е рисков фактор за рани от налягане и честотата на поява на рани. на следоперативните рани при налягане е 21,2% при пациенти с продължителност на операцията над 4 часа. Защо да се използва алгинатна превръзка за лечение на рани от налягане?

4

Превръзката е опция за лечение на рани от натиск и на теория съществуват различни превръзки, които могат да бъдат приложени върху раните на налягането.

Алгинатната превръзка има висока абсорбируемост, може да абсорбира всички видове рани, язви и други произведени течности, и да благоприятства мокрото зарастване на раната, да смекчи налягането, силата на срязване, триенето, ефективното предотвратяване на рани от натиск, висока биосъвместимост, не - алергични, без стимулация. Анализ на Cochran анализира съответните проучвания (включително 6 проучвания и общо 336 участници), сравнявайки прилагането на общите алгинатни превръзки с хидрогелни превръзки, алгинатни превръзки, съдържащи сребърни йони, и превръзки за термично излъчване при лечение и кърмене на рани от налягане.

Установено е, че тези нови превръзки показват добри резултати при лечението и кърменето на рани от налягане и няма големи различия в ефектите на няколко превръзки, но те са по-добри от традиционните обикновени марли и други превръзки.

Поставяне на рани под налягане (1) Подозрителното дълбоко увреждане на тъканите - подкожната мека тъкан се уврежда от натиск или сила на срязване, местната цялост на кожата, но може да се появи промяна на цвета, като пурпурно или кафеникаво червено, или да доведе до задръстване на мехури.

В сравнение с околните тъкани, меките тъкани в тези повредени зони могат да имат болка, твърди парчета, лепкаво просмукване, влага, треска или студ. (2) Раните във фаза I на натиск по време на розовия период - "червени, подути, горещи, болезнени или вцепенени, с продължителност 30 минути, не избледняват" в изпъкването на костта от целостта на кожата, придружено от натиска на невключването на ограничените еритема.

Тъмната кожа може да няма значително бледи промени, но цветът му може да се различава от този на околните тъкани.

(3) Етап II на възпалителния инфилтрационен период - "пурпурно червен, възел, болка, мехури", липсва част от дермата, проявява се като плитка открита язва, придружена от розово рано легло (рана), без мърша, може също се проявява като пълен или разкъсан серумен блистер. (4) Етап III на налягането на язвата е плитък период на язва - скъсване на епидермиса, образуване на язва.

Типични характеристики: Липсва целият слой кожа, липсва видима подкожна мастна тъкан, но костите, сухожилията, мускулите не са изложени, има мърша, но дълбочината на тъканната загуба не е ясна, може да съдържа стелт и тунели.

(5) фаза IV налягане рани некроза язва период-проникване в долната дерма, мускулен слой, костната повърхност, разширяване на инфекцията, типични характеристики: Целият слой от загуба на тъкан, придружен от кост, сухожилие или мускулна експозиция, някои части от раната \ t леглото има мърша или краста, често има стелт или тунел.

(6) Типичните характеристики на раните на налягането, които не могат да бъдат поставени - всички слоеве тъкан липсват, дъното на язвата е покрито с мърша (жълто, жълтеникаво кафяво, сиво, зелено или кафяво), или раната на леглото има адхезия на краста. (въглерод, кафяв или черен).

Изследване на клиничното приложение Френските изследователи проведоха сравнително проучване, експерименталната група от пациенти в първите 4 седмици преди лечението с алгинатна превръзка, като последните 4 седмици използваха хидрогелова превръзка, контролната група е цялото използване на хидрогелов превръз; общо 110 участници, всички от които над 65-годишна възраст, фаза III и четвърта фаза, бяха пациенти с рани от налягане. Ефектът от превръзката се измерва чрез намаляване на пропорцията на размера на раната, и колкото по-голяма е пропорцията, толкова по-добър ефект има. Резултатите показват, че ефектът от експерименталната група е значително по-добър от този на контролната група и зарастването на раните е очевидно ускорено. Проучването показа също, че избора на подходяща превръзка на различни етапи от раните на натиска помага на раната да се заздравява по-бързо.

Сред тях, алгинатната превръзка за пръв път се използва за засилване на ефекта на дебридегиране и макрофагална активност, и за насърчаване на образуването на гранулираща тъкан, и след това използването на хидрогелова превръзка е главно да запази околната среда на раната влажна. Тайландските учени са направили сравнително проучване за използването на алгинатни превръзки, съдържащи сребърни йони и сулфадиазин сребърен крем в кърменето на рани от натиск.

Алгинатните превръзки имат малко по-добър ефект от сребърния крем със сулфадиазин, и което е по-важно за пациентите, максималната цена за използване на алгинатни превръзки е около 80% от последните, което значително намалява финансовата тежест за пациентите.

"

Голям брой проучвания показват, че новите превръзки ускоряват заздравяването на раните, намаляват болката на пациентите, намаляват броя на промените в лекарствата и намаляват натоварването на леките сестри и други предимства, все по-често се използват в клиничните проучвания. Американският национален консултативен панел по ултразвук под налягане предложи раната да се оценява всеки път, когато превръзката се замени, за да се гарантира, че превръзката, използвана по това време, е подходяща и че раната е влажна и суха около раната, за да се предотврати импрегнирането. Оценете общото състояние на пациента, навреме напълнете храненето, препоръчайте различни превръзки според състоянието на пациента, комбинирани с ръководството, и направете новата превръзка по-добре да обслужва пациентите с рани от налягане.