Защо алгинатните превръзки могат да спрат бързо кървенето

- Feb 25, 2019-

Алгинатната превръзка на водораслите Shu се извлича от всички естествени ценни кафяви водорасли.

Той е богат на маноза ацеталдехид и калциеви йони, чрез пълното заместване на калциево-натриевите йони, образуването на влажен гел, в същото време поради освобождаването на калциеви йони, като фактор на кръвосъсирването за участие в хемостаза, ускоряване на хемостатична скорост. Превръзката на калциев алгинат може да стимулира коагулацията чрез освобождаване на калциеви йони, причинявайки агрегация и деформация на еритроцитите, активиране на тромбоцитите и т.н., освен това, неговите специални физични свойства също играят важна роля в процеса на хемостаза.

Следователно превръзката с калциев алгинат е идеален хемостатичен материал, който има висока стойност на приложение в областта на хирургичната хемостаза. Алгинатните превръзки могат да абсорбират 20 пъти по-голямо от телесното си тегло на течността, алгинатната превръзка има добра абсорбция и съответствие, широк обхват на приложение, може да се използва за различни лечения на рани, като например филтрация, съдържаща повече мърша и некротична тъкан на цял слой или част от раната на дефекта на кожата, включително инфектирани рани и раната със стелт и / или синусов тракт. Гелът, образуван след абсорбиране на ексудата, ще образува добра влажна среда в раната и ще стимулира саморазтворимото почистване на раната и растежа на гранулиращата тъкан. Образуването на гела зависи от достатъчно течност, така че алгинатната превръзка не може да се използва за изцеждане на по-малко рани и рани, които покриват некротичната тъкан на калуса на повърхността. Алгинатните превръзки, съдържащи сребърни йони, също имат висок абсорбционен и антиинфекциозен ефект, е много подходящ за просмукване на по-заразени рани, като просмукване на рани от рани.

1

За плитки рани, тежко просмукване на раната, например язва на долните крайници, можете да използвате превръзка на люспи, а за раната на кухината трябва да изберете лента от алгинатна превръзка. За епителни рани алгинатните превръзки са по-добри от целулозните превръзки, защото са по-лесни за отстраняване, без да причиняват болка. Алгинатните превръзки не могат да се използват при пациенти с изгаряне над 3 градуса. Алгинатните превръзки могат да се използват в комбинация с други превръзки, като водни колоидни превръзки, превръзки от пяна и въглен (контрол на миризмата), както и сребърно-йонни превръзки.

На пазара има сложни превръзки, но дори и да не са, те могат да бъдат лесно подготвени сами по себе си в клиничната практика.