Алгинатни превръзки могат да се използват в тези сцени.

- Dec 27, 2018-

В момента алгинатната превръзка се е превърнала в широко приети високотехнологични медицински материали. Алгинатните превръзки се използват широко в грижата за рани и са особено подходящи за рани с повече ексудат. За относително сухи рани, превръзката може да се намокри първо с физиологичен разтвор и след това да се покрие върху раната по време на клиничното приложение.

2018101551680289

1. Рана на долните крайници Рана на долните крайници обикновено се срещат при възрастни хора с неудобна мобилност. Тъй като притока на кръв не е гладка, кожната тъкан няма необходимите хранителни вещества за образуване на язвата. Този вид процес на образуване на рани е бавен, увреждането на физиологичната функция на кожата е голямо, и поради лошото състояние на възрастните хора, процесът на зарастване на раните е бавен, раните на долните крайници обикновено имат по-висок ексудат, тъй като алгинатът Превръзките са с висока абсорбция на влага и след абсорбция на влага за образуване на гел, с изпълнение на обструкция на гел, следователно, той е особено подходящ за кърмене на рана на язва на долните крайници, която обикновено се използва като директен контакт с раната, която може намаляват болката на пациента и двете кръвоизливи от раната при отстраняване на превръзката.

При клинично приложение алгинатната медицинска превръзка може да бъде фиксирана към раната с превръзка под налягане.

2. Бърнс Грижата за изгаряне включва гореща рана и зона за изгаряне, последната има голяма рана и равна повърхност, която лесно се залепва с превръзка. Използването на вазелин марля и други традиционни продукти има много просмукване, болка при пациенти, лесен за заразяване на раната и други недостатъци. Благодарение на високата абсорбция на влагата на алгинатните медицински превръзки и образуването на колоиди след абсорбцията на влага, той е особено подходящ за кърмене на зони на изгаряне и изгаряне, което може да намали болката при пациенти и две кървене от рани по време на отстраняването на превръзки. , Алгинатни медицински превръзки имат добра биосъвместимост, могат да се разграждат, могат ефективно да намалят дразненето на кожата, високата пропускливост може да предотврати инфекцията с анаеробни бактерии.

След като се използват алгинатни медицински превръзки, изплакването на раната с физиологичен разтвор може да премахне превръзката от раната, което осигурява голямо удобство за пациента.

3. Налягания на натиск Раните на налягане, известни също като рани на стомаха, стрес язва, са хронична рана, която е често срещана в клиничната рехабилитация и кърмене, след като локалната тъкан на лежени пациенти е силно засегната от кръвообръщението на тъканите след продължителна компресия, водещо до персистираща исхемия. на кожата и подкожната тъкан, недохранването, причинено от хипоксия, и образуването на тъканни язви до смърт. Подобно на раните на долните крайници, раните в налягането обикновено имат повече гной. Тежките рани върху раната, гниенето на кожата ще образува пещера, алгинатната вълна може да се използва за запълване на сериозни гниещи кавернозни рани.

Алгинатните медицински превръзки имат добра хигроскопичност, което ги прави особено подходящи за кърмене на рани от налягане.

4. Диабетична рана на краката Главните причини за диабетна язва на стъпалата са невропатия, съдови лезии и инфекция. Диабетна инфекция на стъпалото е най-вече причинена от травма, тъй като високото състояние на захар води до намаляване на имунитета на тялото, пациентът е изключително податлив на инфекция, така че пациентите с диабет в увреждането на стъпалото лесно могат да доведат до появата на язва на крака. Алгинатната превръзка в абсорбцията на раната се просмуква в форма на гел, за ексудативна диабетична рана на крака с висока степен на абсорбция на филтрация и способността да се поддържа влагата, заздравяването на раната има каталитичен ефект, но също така може ефективно да инхибира растежа на бактериите , Превръзка може да поддържа влажната среда на раневата повърхност, циркулацията на газта, създава благоприятна среда за здравословното оздравяване на раната, използването на алгинатна превръзка за диабетна язва на краката не само може да намали болката на пациентите, да намали финансовата им тежест и Процесът на кърмене е лесен за контрол, може ефективно да се избегне бактериалната инфекция.