Алгинатни превръзки могат да бъдат използвани в тези сцени

- Dec 28, 2018-

Предишната статия ви даде описание на сцените, които алгинатните превръзки могат да използват, и днес продължаваме да обсъждаме тази тема и да ви говорим за използването на алгинатни превръзки.

5. Рана хемостаза Традиционната първа помощ хемостатична превръзка е предимно комплект за първа помощ, четири лента за глава и други памучни превръзки (като памук, превръзки, марля и др.), Разчитат само на физическо налягане, за да спре кървенето, хемостазис ефект не е лош , често с помощта на турникет за контролиране на кръвоизливи от рани. Показанията за алгинатната превръзка в различни хирургични рани са главно въплътени в три аспекта: абсорбиране на ранен ексудат, насърчаване на хемостаза и осигуряване на влажна лечебна среда за раната. В същото време алгинатните превръзки могат също да облекчат болката в раната и могат да абсорбират протеазата на раната, да ускорят процеса на оздравяване на раната.

Когато алгинатната превръзка се прилага за нарязване на рани, рани от налягане и кървяща рана в зоната на хранене, калциевите йони в влакното се обменят с натриевите йони в раневия ексудат, за да се образува гел, а когато се освободят калциевите йони, масата Сглобяването на калциеви йони върху раната може да ускори хемостазата на раната.

6. Хирургично разрязване Втечняването на мазнините на разреза засяга пряко нормалното заздравяване на разреза и следоперативната рехабилитация на пациентите и удължава времето за хоспитализация на пациентите. Алгинатната превръзка има добър ефект върху лечението на втечняването на мазнини при хирургически разрез. Алгинатната превръзка има силна абсорбируемост, а превръзката има саморазтворим ефект на почистване, който може да ускори разтварянето и отстраняването на тъканта на некрозата на раната и ефективно да контролира филтрационната течност. Алгинатната превръзка не само може да абсорбира просмукването в раната, но и да абсорбира и блокира дълбоките бактерии и клетъчните остатъци в гела, за да постигне ролята на бързо и ефективно почистване, неговата влажна лечебна среда може да ускори образуването на гранулираща тъкан и в крайна сметка ускорява заздравяването на раните. В допълнение, превръзката може да бъде напълно отстранена, като същевременно се защитава основата на разреза без да се засяга свежата гранулационна тъкан, която не само насърчава заздравяването на разреза, но и значително намалява болката по време на смяната на лекарството.

calcium alginate dressing(1)

7. Назална операция Назалната тампонада е мярка за традиционна китайска медицина за лечение на назален кръвоизлив и предотвратяване на кървене, адхезия или рестеноза след операция на носния синус. Алгинатната превръзка в кръвта или в устата на натриевата сол в форма на гел, с добра биосъвместимост и хидрофилност, може да абсорбира голям брой ексудати, като в същото време насърчава некротично отхвърляне на тъкани, почистване на рани, ускорено зарастване на рани и епителен ремонт, особено в назалната хирургията може да ускори адхезията на тромбоцитите и червените кръвни клетки, да стимулира хемостазата и образуването на колоиди върху раната може да намали болката на пациентите, така че е подходяща за назална хирургия.

Резултатите от клиничното използване на алгинатни медицински превръзки показват, че по-малкото кървене по време на пълненето и екстракцията може да намали болката в носа и лекия едем на носната мукоза след операция.

8. Анус Фистула Хирургията е основният метод за лечение на сложна анусна фистула, а замяната на раната след операция на сложна анусна фистула е ключът към осигуряване на терапевтичния ефект. Поради специалната физиологична структура на ануса, феноменът на кървене и изтичане на раната след перианалната хирургия е обикновено повече, локалната рана на ануса е отворена, изпражненията са замърсени, инфекцията лесно се появява и лечебното лечение е бавен. Алгинатната превръзка образува влакнест колоид след контакт с раневия ексудат, абсорбира течността и се разширява, образува мека, влажна, гелообразна полутвърда субстанция върху раната, изолира раната от външния свят, образува затворена не- атмосферна кислородна среда, ускорява неонаталната микроваскуларна хиперплазия, може да поддържа раната влажна среда, подобрява способността за регенериране на епидермалните клетки, ускорява движението на епидермалните клетки и подпомага заздравяването на раните. В допълнение, с изтичане на натриев йон / калциев йонен обмен в същото време освобождават калциеви йони, с ускорена функция на хемостаза.