Характеристики на високата абсорбция на алгинатните превръзки

- Jan 07, 2019-

Алгинатните превръзки са адаптирани към различни остри и хронични рани, повърхностни рани и дълбоки рани на пластира или плънка, използвани за абсорбиране на раневия ексудат и локална хемостаза, като травма, натъртване, изгаряне или опарване на рани, изгаряне на областта на хранене, всички видове рани от рани, следоперативна и стоматозна рана, язва на диабетно стъпало и язва на венозната артерия на долните крайници и т.н., подходяща за лечение на рана и гранулиране, може да абсорбира много ексудат и осигурява влажна среда за зарастване на рани , може ефективно да предотврати прилепване рана, намаляване на болката, насърчаване на зарастване на рани, намаляване на образуването на белег, предотвратяване на инфекция на рани.

calcium alginate dressing

"Алгинатни превръзки"

Алгинатното влакно е вид естествено полизахаридно съединение, извлечено от клетъчната стена и междуклетъчната маса на кафявите водорасли, а алгинатната превръзка има характеристиките на висока абсорбция на влага, добра биосъвместимост, лесно отстраняване, хемостатично и заздравяване на раните.

1, висока абсорбция на влага: алгинатна превръзка може да абсорбира голям брой рани, ексудат, удължаване на времето за смяна на превръзка, намаляване на броя на заместване и кърмене време.

2, добра биосъвместимост: Алгинат е естествен полизахарид, извлечен от фукоидан, с добра биосъвместимост, крайните продукти на разграждане за въглероден диоксид и вода, не засяга физиологията и пролиферацията на организма.

3, лесно премахване на секс: ексудат и алгинатен контакт, за да се образува мека хидрогел, не - адхезия на раната на тъканите, благоприятна за защита на рани, нова гранулационна тъкан има голям защитен ефект, за да се предотврати промяна на раната. причинени две щети, значително намаляване на болката на пациента.

4, хемостатичен: алгинатен абсорбционен ексудат в същото време, освобождаване на йони, може да повиши активността на тромбоцитите, повече от общия ефект на коагулацията на повишаване. 5, за насърчаване на заздравяването на рани: поради горните му характеристики, както и проучвания показват, че алгинатът може да осигури овлажняване на раните влажна околна среда, повишаване на активността на тъканните клетки и известна антибактериална способност, намаляване на фактори за инфекция на рани, подобряване на качеството на раните.