Терапевтичен ефект на алгинатната превръзка върху язва на кожата

- Oct 15, 2018-

В сравнение с конвенционалните методи се наблюдава ефектът на алгинатната превръзка върху кожната язва. Методи, при които пациентите с кожни язви бяха разделени на случаен принцип в две групи, експерименталната група беше третирана с алгинатна превръзка, а контролната група беше третирана с 1: 5 000 Furacillin мокро лечение.

Наблюдавани са степента на болка, нежеланата реакция, инфекцията на раната и времето за заздравяване на двете групи. Резултати Болката при пациентите в експерименталната група е по-лека, времето за заздравяване на раната е по-кратко, раната е свободна от инфекции и нежелани реакции. Заключение Лечението на кожни язви с алгинатна превръзка е безопасно и ефективно, няма нежелани реакции и е просто и осъществимо. Кожни язви (язва на кожата) са едно от често срещаните заболявания в дерматологичния отдел. В клиничното лечение на всички видове рани от язва на кожата, по-голямата част от раната с повече просмукване е L: 5 000 Furacillin разтвор на мокро приложение. Този метод има някои дефекти, като мокър компрес, когато засяга активността на пациентите, влажните подложки, лесни за овлажняване на листата, за да накарат пациентите да изстинат, да увеличат натовареността на медицинските сестри и така нататък. Ние използваме алгинатна превръзка за лечение на кожни язви, компенсираме някои дефекти на мокрия компрес и ефектът от клиничната практика е по-задоволителен.

Отчита се, както следва:

1 Материали и методи 1.1 Клиничните данни ще бъдат от януари 2004 г. до декември 2004 г. за лечение на различни причини, причинени от остра и хронична кожна язва. Пациенти 64 случая, мъже 48 случая, жени 16 случая, средната площ на язвата е 5.1cmx4. 2см, лечението на раната преди бактериалната културна част на Staphylococcus epidermidis, част от асептичния растеж,

не са заразени и са произволно разделени на две групи, 32 случая във всяка група.

1.2. Методи на лечение И двете групи пациенти се третират с 0.9% физиологичен разтвор, за да изплакнат повърхността на язвата и да се изсушат със стерилни сухи памучни топчета. (1) Контролната група с 1: 5,000 Furacillin течност отваря студено и мокро компрес, с 6 ~ 8 слой марля или два слоя малка кърпа, направена от мокра подложка, а след това мокрите подложки поставят хората напоени, отстранени и завинтени до половин сух , за да не се капе вода е подходящо, мокрия тампон поставя върху кожата увреждане, леко компресиране, така че да е близо до увреждане на кожата. Раната ексудат повече хора се прилагат 3 пъти на ден, раната ексудация по-малко 2 пъти на ден, всяко мокро време общо min, и често посещават пациента мокра компресия ситуация, водят влажна подложка влажна. (2) Експерименталната група използва лепило за многократна хидролиза, равномерно нанесено върху повърхността на язвата и над повърхността на язвата около 1 cm, и след това се изрязва с повърхността на язвата със същия размер на мулти-любовната алгинатна превръзка (покриваща раната, плюс стерилна марля покритие.За язва повърхностно просмукване повече, дневната смяна на лекарството 1 пъти, за хронична язва, изтичане на повърхността на язвата по-малко, всеки 2-3 D лекарство 1 пъти, докато язвата не се излекува. Време за изцеление на повърхността на язвата: с повърхност на язвата без ексудация, автоложните епидермални клетки се разширяват и се сливат на парчета, обхващащи цялата повърхност на язвата за пълно излекуване; лека болка, 2 степен е умерена болка, може да издържи, 3 нива на силна болка, непоносимо, съответно степента на болка при пациентите след първата промяна на лекарството. (3) Бактериална инфекция на повърхността на язвата: често срещани бактериална култура във втория път на промяна на лекарството и е направено клинично наблюдение и (4) наблюдавани са нежеланите реакции на експерименталната група.

1.4 Статистически методи, използващи SPSS 10.0 софтуер за статистика за тест и X2 тест, е посочено средното ± стандартно отклонение (x ± s).

2 резултата

2.1 Общото време за заздравяване на повърхността на язвата в експерименталната група е средно 16 d, общото време за заздравяване на повърхността на язвата в контролната група е средно D, а общото време за заздравяване на язвена повърхност в експерименталната група е значително по-кратко от това в контролна група (Р <> 2.2 Ниво на болка Нивото на болката на язвена повърхност е значително по-леко от това в контролната група и има значителна разлика между експерименталната група и контролната група (Р <>


Виж таблица 1. 2.3 Бактериална инфекция на язвена повърхност 8 случая на бактериална култура в експерименталната група са Staphylococcus epidermidis, 24 случая са асептичен растеж, 5 случая в контролната група са Staphylococcus epidermidis и 27 са асептичен растеж. В клиничното наблюдение няма признаци на инфекция в повърхността на язвата на двете групи.

2.4 При други пациенти не е установено наличие на токсични, алергични и други нежелани реакции след прилагането на алгинатната превръзка в експерименталната група.

Дискусия Язва на кожата е едно от най-честите заболявания в дерматологията, много фактори като изгаряне, драскотини, причинени от локални дефекти по кожата, причинени от язви, или нарушения на кръвообращението, така че локалната липса на достатъчно хранене или дори исхемия, хипоксична некроза в резултат на хронична язва не може да бъде излекувана. Повечето пациенти с язва имат гной в раните си, некротична тъкан и дезодориране.

2018101551680289