Къде се прилагат алгинатни превръзки

- Dec 26, 2018-

Когато алгинатната превръзка абсорбира ексудата в гел, структурата се разхлабва и понякога става трудно да се отстрани, например когато се използва за пълнене на синусите, така че използването на алгинатни превръзки, след всяко отстраняване на превръзката, раната трябва да се изплакне до отстранете остатъчните превръзки. Някои експерти смятат, че алгинатните превръзки са склонни към остатъчни влакна и не се прилагат за пълнене на кухини. Но други експерти твърдят, че това не е табу, тъй като остатъкът от превръзката може лесно да бъде отстранен чрез изплакване. Някои домашни ранотерапевти ще използват маслена прежда за преобръщане на алгинатната превръзка след синусовото пълнене, но също така постигат добър ефект. Важно е обаче да се отбележи, че при пълнене на раната, разхлабено се разпространява в леглото на раната, включително и стелт, не се натъпква в прекалено много превръзки, тъй като алгинатната превръзка абсорбира течността, ще набъбне, ако пълнените прекалено много ще повлияят растеж на раната, особено синуса.

В допълнение, алгинатните превръзки не могат да надвишават обхвата на леглото за рани, покривайки околната кожа, тъй като превръзката след абсорбиране на просмукването ще предизвика импрегниране на кожата, особено когато околната кожа стане по-уязвима, безопасна, в околната кожа може да бъде защитено с защитно покритие за кожата. Времето за употреба на алгинатните превръзки варира от производителя до марката, средно 1-3 дни, и колкото повече се използва раната, толкова по-кратка е честотата на заместване на инфекцията с рани. Когато превръзката е пълна с течност, напълно превърната в гел, просмукването прониква в двуслойната превръзка, то трябва да бъде заменено. Понякога, за да бъде лесно премахнато, не е възможно да се изчака пълното превръщане на превръзката в гел, преди да се отстрани, например когато се използва за пълнене на синусите, тъй като някои производители на алгинатни превръзки напълно губят структурна цялост когато са напълно превърнати в гелове и не могат да бъдат отстранени веднага.

27

Тъй като алгинатната превръзка има известен хемостатичен ефект, и абсорбцията на течността за филтрация след разширяването на превръзката, преди много години започва да се използва в носната хирургия след пълненето, подмяната на петролната прежда, комфортът на пациента се подобрява значително. По това време, клиницисти, за да се премахнат лесно превързочни материали, в използването на коприна нишки ликвидация алгинати, засилване на структурата му, и използването на дължината обикновено не по-дълго от 24 часа, е постигнала добри резултати.

Към днешна дата тази технология се използва в много болници.

Противопоказания:

Сухи рани и просмукване на много малко рани;

Рана, покрита с твърда краста;

Тристепенни изгаряния;

Хирургични рани

Съвети за използване:

Покрийте с два слоя дресинг;

Не накисвайте превръзката изкуствено преди употреба, като например физиологичен разтвор;

Не се използва в комбинация с хидрогелни превръзки;

Ако се използва алгинатната превръзка, съдържаща сребро, превръзката трябва да се отстрани, когато се подлага на MRI изследване;

Раната е суха, превръзката не се залепва или залепва за раната, когато се отстранява с физиологичен разтвор, за да се инфилтрира и след това се отстранява;

Не използвайте прекалено много дресинг при нанасяне на рани, за да не се засегне зарастването на рани; След всяка смяна на превръзката се уверете, че сте изплакнете раната с физиологичен разтвор.